De Casa do Galo is een heerlijk vertrekpunt voor allerlei activiteiten. Vanuit het huis zijn verschillende korte en lange wandelingen uitgezet, wat u op prachtige plekken brengt. Ook vanuit de gezellige camping Chave Grande in Casfreires, op 2 kilometer afstand van de casa, bestaan verschillende uitgezette wandelroutes.

Er bestaan verschillende zwemmogelijkheden, o.a. op de camping. Op 7 kilometer afstand van de casa is een prachtige zwemmogelijkheid gemaakt in een bocht van de rivier de Vouga. Zeer de moeite waard.

Mountainbiken, tennissen, leuke dorpjes bekijken, de mooie provinciehoofdstad Viseu of één van de vele regionale markten bezoeken en vooral genieten van de prachtige omgeving.

Of lekker op het terras of in het prieel genieten van de rust, de vogels, het uitzicht of lezend in één van de vele boeken die in de casa aanwezig zijn.

 

Uit eten gaan in Portugal is een beleving. Er zijn vele kleine restaurantjes waar vooral tussen de middag voor weinig geld, tussen de autonome bevolking, een maaltijd kan worden genuttigd. In het kloosterrestaurant aan het stuwmeer staat, vooral op zondag, een heerlijk en groots buffet klaar. Zie foto boven.

Een dagtocht naar de Serra Da Estrela brengt u weer in een heel andere omgeving. In de Casa do Galo is hiervoor een routebeschrijving aanwezig.