Casa do Galo in Portugal is te huur !

Voor de liefhebbers van rust, natuur, wandelen, nostalgie en folklore is in het zonnige altijd groene binnenland van Noord-Oost Portugal in het dorpje Vila da Ribeira een prachtig, traditioneel gebouwd huis te huur.

Klik op de kaart om deze te vergroten.

 

Dit huis, Casa do Galo, ligt op het hoogste punt en aan de rand van een klein, vriendelijk dorp.Het huis is in 2004 grondig gerestaureerd en aangepast aan de moderne eisen.

Zo heeft het huis een mooie woonkamer, een grote, moderne woonkeuken, een luxe badkamer met aparte douche en ligbad, een groot overdekt terras met ingebouwde barbecue en een prachtig uitzicht.
Nederlandse TV-ontvangst, een wasmachine, cv en een inbouwhaard in de woonkamer maken het geheel compleet.

Ingaande 2014 beschikt Casa do Galo ook over een internetverbinding.

In de directe omgeving zijn prachtige wandelroutes uitgezet. U vindt in de omgeving typisch oude Portugese dorpjes, die om de beurten hun marktdagen hebben.

Ook komt u de os en ezel als werkdier tegen, zo hier en daar afgewisseld met een oude of nieuwe tractor.

Op 3 kilometer afstand van Casa do Galo in Vila da Ribeira ligt een prachtige, door Nederlanders geleide camping met een mooi zwembad en tennisbaan.
Op 5 kilometer afstand is een dorpje met een aantal kleinere winkels. Op 8 kilometer ligt een stadje met een grote supermarkt en op plm. 27 kilometer ligt Viseu, een provinciehoofdstad
met musea, historische kerken en een prachtige oude binnenstad.
De bakker, kruidenier en visboer komen dagelijks met hun waren naar Vila da Ribeira op het verzamelpunt midden in het dorp, op 150 meter afstand van Casa do Galo.